aluminiumsproduksjon

Ting vi ikke klarer oss uten

Vi lever i et samfunn der det rett og slett er noen ting vi ikke klarer oss den hver dag. Her skal vi se litt nærmere på noen av dem og ikke minst – på hva de er laget av. 

Materialer som revolusjonerte verden

Det er ingen tvil om at vi omgir oss med materialer som har revolusjonert verden og måten vi lever på hver eneste dag. Du bruker helt sikkert en datamaskin og en smarttelefon, men har du tenkt over hva de er laget av? Altså ikke selve teknologien, men det som er rundt? Det er som regel et materiale som de fleste finner i kjøkkenskuffen hjemme, men i en helt annen form, nemlig aluminium. 

Mange av de tingene vi ikke klarer oss uten hver eneste dag, er laget av aluminium. Det er fordi det er et materiale som har noen helt spesielle egenskaper, som egner seg særdeles godt til avansert teknologi. Aluminium er nemlig både lett og svært sterkt, og derfor så er det et materiale som beskytter godt, uten at det veier altfor mye. Det er jo ingen som orker å gå med en murstein av en smarttelefon i lommen, og det samme gjelder faktisk for datamaskiner. Det er altså ikke uten grunn at det er blitt så utrolig populært med aluminum til nettopp mye teknolgi og teknologiske duppeditter. Men vi bruker også aluminium i mye bilproduksjon, og det er fordi aluminium har en viktig egenskap til – det er nemlig svært lett å forme. Dermed kan man lage aerodynamiske biler, og funksjonelt design generelt. 

Det er altså ikke så rart at det finnes en stor aluminiumsproduksjon. Man kan produsere både verktøy og maskineri i aluminium, og dermed er også mye av det som lager teknologien, laget av nettopp dette fantastiske materialet. Vi omgir oss med det hver dag i en eller annen form, og mange av de tingene vi ikke klarer oss uten, har noe med nettopp aluminium å gjøre.