vekkerklokke

Start dagen uten nesa i mobilen

Det å starte dagen uten nesa i mobilen er kanskje noe som høres rart ut for mange. Hvorfor skulle det liksom spille noen som helst rolle for hverken mental eller fysisk helse at mobilen er det første man ser om morgenen. Men det er faktisk mange grunner til at man burde holde mobilen ute av soverommet og faktisk ikke bruke den den første timen man våkner.

Det å få mobilen ut av soverommet handler for mange om at man blir liggende å scrolle på Instagram eller facebook for man sover, eller som meg – ikke klarer å la være med å sjekke mails hele tiden, og det er utrolig stressende for hjernen. Og selv om man kanskje føler at man sovner greit til tross for det, så betyr det ikke at kvaliteten av søvnen er like god som den ellers hadde vært.

Hjemme hos oss har vi derfor bestemt oss for at det ikke er lov til å bruke mobilen på soverommet og vi kjøpte derfor en skikkelig fin og gammeldags vekkerklokke fra https://www.coolpriser.no/shop/frontpage.html som kan vekke oss om morgenen i stedet for. Det gjør det mye lettere å ikke se på mobilen om kvelden og faktisk også om morgenen.

Behold magien lengst mulig

Når vi sover er hjernen og kroppen vår så avslappet som den overhodet kan bli og det er en tilstand som vi sakte kommer ut av når vi våkner. For å ta vare på den mentale helsen vår best mulig – noe som er enda viktigere i denne litt utfordrende tiden enn noen gang før, så er det viktig å la være med å ta opp mobilen som et første vi gjør om morgenen.

Det å la hjernen være i den nydelige tilstanden den er når vi akkurat har våknet er med på å gi oss en god dag og noe vi burde prioritere.