lån

Lånebetingelser for lån på nettet

Lånebetingelser for lån på nettet

editorial

Er du på jakt etter å lære mer om lån på nettet? Da kan du lese med her. 

Hva slags lån kan man finne online?

Det finnes mange muligheter for lån på nettet, det er faktisk blitt litt av en jungel. Det er som regel snakk om forbrukslån, men disse finnes i en rekke ulike størrelsesklasser og ordener. Her skal den som søker om lån tenke nøye over behov, og se på flere muligheter for å sammenligne. Da kan man få god oversikt over de forskjellige muligheten som finnes på markedet, og sammenligne vilkår og betingelser. 

lån

Hva er vilkår for onlinelån?

Det er som med onlinelån som med lån i en fysisk bank, at det er noen vilkår man skal oppfylle hvis man søker om lån. Det kan kanskje være sånn at man tror at det er de samme vilkårene i alle banker og hos alle lånesteder på nettet, men her kan det være en del variasjoner. Det er allikevel noen ting som går igjen, og som er felles for så godt som alle seriøse låneleverandører på nettet.

Det er først og fremst når det kommer til aldersgrense. Det er nemlig ikke sånn at man nødvendigvis kan søke om lån på nettet, bare fordi man er myndig, altså 18 år, det er mange lånesteder som opererer med aldersgrenser helt opp til 25 år. Det er for å sikre at unge mennesker ikke blir satt i en vanskelig økonomisk situasjon, hvis de søker om lån de ikke kan betjene. Det er også et krav om at man skal være bosatt i Norge, og det er heller ikke mulig å få lån hvis man har betalingsanmerkninger.

Det er altså noen vilkår man skal oppfylle, men alle banker og lånesteder har en prosess som kalles en kredittsjekk, som alle lånesøkere må gjennom hvis de søker om lån på nettet. Mye avhenger nemlig av privatøkonomi, og dermed kan man få et skreddersydd tilbud.