Polykarbonatplater

Høy slitestyrke med polykarbonat

Høy slitestyrke med polykarbonat

editorial

Visste du at plast kan være utrolig slitesterkt og motstandsdyktig over for mange forskjellige påvirkninger? Samtidig er det enkelt og trygt å jobbe med, og derfor har det nesten uendelige anvendelsesområder i industrien og i private hjem.

Plast med utrolig slitestyrke

Innen plast er polykarbonat uten tvil en av de mest anvendte materialer. Det er en av de absolutt sterkeste og hardeste typer av plast som finnes i dag, og denne imponerende slitestyrken gjør materialet anvendlige til en lang rekke forskjellige ting.

For eksempel anvendes polykarbonat til produksjon av tagplater i termotak, som er en veldig populært løsning som tak til carporter, utestuer eller lignende prosjekter. Det anvendes også som lykteglass i biler, som termoplater, til CD-er og DVD-er, vernebriller og ikke minst til skudd- og innbruddssikre ruter.

Alt dette forteller noe om at polykarbonat er et svært slitesterkt og hardt materiale med en lang rekke fordelaktige egenskaper.

image

Imponerende egenskaper

For å nevne bare noen av mange smarte og praktiske egenskaper ved polykarbonatplater kan man fremheve følgende:

 – Det er gjennomsiktig og ligner nesten på glass

 – Det tåler store temperatursvingninger

 – Det er veldig slagfast og hardt

 – Det har en ganske lav vekt, for eksempel mye lavere enn glass

 – Det kan formes, limes og bøyes som man ønsker det

 – Det er enkelt å rengjøre

Disse egenskaper betyr altså at polykarbonat er enkelt å jobbe med, både i industrien og som ferdig produkt, og samtidig enkelt å vedlikeholde. Det er robust og slitesterkt, noe som betyr mye når det anvendes innen industri og til byggeprosjekter.

Polykarbonatplater er derfor opplagte for deg som stiller høye krav til materialets styrke, og som samtidig vil ha noe som er lett, gjennomsiktig og enkelt å jobbe med. Det gjør det brukbart i mange situasjoner, både for den private forbrukeren og innen en lang rekke forskjellige bransjer og industrier.