hårtap

Hårtap skjer ikke før menn blir eldre

Hårtap skjer ikke før menn blir eldre

Hva er egentlig hårtap?

Hårtap er noe som påvirker mest menn. Det hårtapet i utgangspunktet betyr er at de på et tidspunkt i mange menns liv begynner å miste hårdekningen på hodebunnen. Området på hårbunnen deres som er dekket av hårsekkene avtar jevnlig når de eldes. Vanligvis graverer håravfall sakte hele hodebunnen, andre ganger stopper håravfallet på et bestemt punkt og forblir slik. Hvert tilfelle av håravfall er til en viss grad unikt.

Noen menn begynner å miste hår i veldig ung alder, noen ganger så tidlig som tenårene. Dette kan bli veldig nedslående og er kjent for å forårsake selvtillitsproblemer hos noen menn. Det er andre menn som begynner å miste håret fra begynnelsen av førtiårene. Dette er det vanligste scenariet med håravfall, hvorved det er produktet av aldringsprosessen hos noen menn. Hårtap behandling er riktig her, slik at du kan holde håret ditt i live i årene fremover og inn i fremtiden. 

Hårtap kommer i forskjellige former

Noen menn opplever hårtap, men ikke å bli skallet. Så merkelig som det kan høres ut, hva det egentlig betyr er at selv om hårlinjen ikke trekker seg tilbake, begynner håret på mannens hode å tynne ut jevnt, slik at han har et tynnere, men fortsatt fullt hårhår. Noen ganger mister menn håret i lapper. Dette har mange årsaker til det og kan rettes på flere måter. Lappete håravfall er vanligvis utenfor den normale aldringsprosessen.

Det er andre som aldri opplever hårtap i det hele tatt. Det er noen menn der ute som går hele livet med fullt hår og aldri en gang opplever tynning. Det er en rekke genetiske og miljømessige faktorer som spiller inn i håravfall. Hver manns hårtapreise er unik og bør ikke sammenlignes med andre. Det anbefales også at menn konsulterer leger før de tar fatt på eventuelle korrigerende løsninger.