firmatur

Ta med de ansatte langt fra kontoret

Ta med de ansatte langt fra kontoret

Fordelene med en firmatur

Tradisjonelt ville arbeidssøkere sendt ut dusinvis av eksemplarer av deres CV i håp om å bli kalt tilbake av bare ett av selskapene. Arbeiderne konkurrerte heftig om jobber, og det ble til tider stressende. Men i mange land ser det ut til at dette endrer seg. Noen steder ser bassenget av arbeidere tørke ut da mindre generasjoner ikke klarer å erstatte større generasjoner pensjonister. Som sådan er det nå selskaper som må konkurrere med hverandre om talent.

En av de beste måtene man har funnet for å tiltrekke seg og beholde gode arbeidere, er å være vertskap for store firmaturer. Selskapsreiser tar forskjellige former avhengig av sesong og budsjett. Bedrifter kan velge å dra på flere små og lavt budsjett turer gjennom året. Andre velger kanskje å bruke alt på en stor og lang firmatur til et virkelig fint sted.

Medarbeiderinteraksjon er målet

Hovedmålet med en firmatur er ikke bare å vise arbeidere at arbeidet deres verdsettes, men også å la arbeidstakere bli bedre kjent med hverandre. Noen avdelinger samhandler sjelden med hverandre. Selskapsreiser søker å avhjelpe dette ved å gi alle muligheten til å kjenne hverandre på et mer personlig nivå. Dette har mange positive effekter.

Ved å bli bedre kjent med hverandre, føler mennesker seg uunngåelig mer komfortable med hverandre. De stoler på hverandre mer og vet hvordan de kan samhandle bedre med dem. Dette gir høyere nivåer av harmoni og samhold på arbeidsplassen. Arbeidsplasser som er rolige og ikke-giftige er ikke bare bra for produktivitet, men det gir også arbeidere en følelse av tilhørighet. Alt dette betyr mye lavere ansattes omsetning, spesielt av de beste arbeidstakerne. Og etter hvert som det blir vanskeligere å finne arbeidere, vil dette bare fortsette.

Det viktigste med en firmatur kan variere fra firma til firma, men det vil uansett være givende!