regnskap

Penger og skatt er en stor del av regnskap

Penger og skatt er en stor del av regnskap

Hva er en skatteregnskapsfører?

Det er mange typer regnskapsfelt der ute. Den mest grunnleggende typen ville være regnskapsførere som for det meste registrerer bokføringsoppføringer til de aktuelle kontoer, vanligvis online på dette tidspunktet. Det er ledende regnskapsførere som håndterer den operative siden av virksomheten ved å se på hver virksomhetskomponent hver for seg. De fleste felt har en tendens til å være kjedelige, takknemlige og i bakgrunnen. Det er imidlertid et stort unntak fra dette.

Unntaket er skatteregnskap for multinasjonale selskaper. Å væreskatteregnskapsfører, spesielt hvis det er en lederposisjon, for et multinasjonalt firma er ikke bare en av de høyere betalte regnskapsstillingene du kan få, men det kan også plassere deg i rampelyset til forskjellige tider. Skatteregnskapsførere for multinasjonale selskaper må se på skattelovene ikke bare for landet selskapet har hovedkontor i, men også skattelovene i hvert enkelt land selskapet har en kommersiell tilstedeværelse i. Det å være en kunnskapsrik regnskapsfører innen skattelov er ikke bare enkelt. 

Skatteregnskap krever endel kvalifikasjoner av deg som person

For å kvalifisere deg som skatteregnskapsfører, må du selvfølgelig skaffe deg de grunnleggende regnskapskvalifikasjonene. Dette inkluderer en universitetsgrad med et anerkjent program og også en grunnleggende regnskapssertifisering. Du må da skaffe de spesifikke sertifiseringene for å bli enskatteregnskapsfører. Dette krever intim forståelse av skattelovgivningen i landet du vil bli tildelt, samt grunnleggende lokal skattelovgivning, som for mange mennesker vanligvis betyr å gå for en grad.

Når alt dette er overvunnet, vil du være en av få som kunne hoppe gjennom alle løkkene, og vil være veldig førsteklasses plassert til å bli ansatt av et veletablert, multinasjonalt selskap som sannsynligvis vil betale deg pent. Bare sørg for at bedriftskulturen i selskapet passer riktig for deg. Det å bli en regnskapsfører innen skattelov krever tross alt såpass mye av deg, at du bør finne et passende selskap om du skal jobbe hardt for det.