rubiks kube

Kom i gang med hjernetrim med rubiks kube

Kom i gang med hjernetrim med rubiks kube

Det finnes mange måter. trimme hjernen på, men det som er viktig er at man faktisk gjør det. Her skal vi se litt på noen kjente og kjære måter å utfordre seg selv på og få mange morsomme timer med hjernetrim. 

Hjernetrim er sunt 

Hjernetrim er utrolig sunt, og det er faktisk sånn at hjernen er som en muskel. Den må holdes ved like og trenes. Man kan for eksempel jobbe på mange ting som korttidshukommelse ved hjelp av hjernetrim, og bli bedre til å tenke logisk og score høyere på ting som iq-tester. Det er ikke uten grunn at et hjernetrimspill som sudoku slo utrolig stort an for få år siden – det er nemlig fordi det er suverent som hjernetrim. Mange føler ikke at de får nok utfordringer i hverdagen, og her kan en Rubiks kube på mange måter være løsningen. Det er også en ting som det er enkelt å ta med seg overalt, og noe man aldri blir helt mester i. Det finnes nemlig hele tiden nye variasjoner og typer rubikskuber man kan prøve. 

Det å løse en rubiks kube er kanskje nesten blitt selve symbolet på hjernetrim, og det er ikke så rart. Det er nemlig ikke så lett som man kanskje tror å få alle sidene til å gå opp. Det finnes til og med verdensmesterskap i Rubiks kube, hvor målet er å løse dem så fort som mulig.

Det er helt klart noen som har anlegg for å løse gåter som rubiks kube, men det betyr ikke at det ikke er noe du kan lære deg. Du har kanskje prøvd å løse den flere ganger uten hell? Da kan det være lurt å sette deg litt inn i hva det er som gjør at den plutselig går opp, og hvordan du rett og slett skal tenke når du prøver å knekke koden. Da får du en fin inngangsvinkel til å prøve igjen.