Ortopedisk verksted

Fotpleien du gjør på egenhånd

Fotpleien du gjør på egenhånd

editorial

Det er kanskje ikke så rart at vi glemmer føttene. De er langt unna hodet, og det er ikke så ofte vi ser dem i hverdagen, da de er gjemt bort i sokker og sko store deler av vinterhalvåret. Så hvorfor er det så viktig? God fothelse er faktisk noe som er svært viktig for å forebygge ryggplager og andre onder i kroppen, men hva kan man gjøre selv, og når trenger man en profesjonell? 

Gi føttene mer oppmerksomhet 

Det å gi føttene litt mer oppmerksomhet, det er noe vi enkelt kan gjøre selv, selv i en travel hverdag. Da handler det om å la føttene få slappe av ordentlig etter en lang dag med ståing og gåing, kanskje ta et fotbad i epsomsalt og sørge for å forebygge gnagsår og lignende. Det er også en svært god ide å sørge for å gå i gode sko.

Det er kanskje ikke sånn at de beste skoene er de peneste eller de som passer til antrekket, men gode sko er faktisk helt essensielle for god fothelse. Derfor er det lurt å gjøre dette til en prioritet, hvis du vil gi føttene litt mer oppmerksomhet. ørn for å ha flere gode par sko, og la dem få lufte seg godt etter bruk. 

Ortopedisk verksted

Bedre fothelse

Noen ganger er det litt mer som skal til enn det vi klarer selv for å få den fothelsen vi trenger. Noen trenger spesielle hjelpemidler for å oppfylle spesielle behov og forebygge plager og skader som fort kan forplante seg i resten av kroppen. Ortopedisk verksted kan hjelpe med de hjelpemidlene du trenger for bedre fothelse. Det kan for eksempel være ting som innleggssåler som gjør skoene mer tilpasset til dine behov, og det er noe kroppen din vil takke deg for. Det er veldig lurt på sikt, og noe du kan gjøre allerede i dag.