isolering

Etterisoler boligen din

En dårlig isolert bolig vil på sikt kunne føre til et dårlig inneklima. Du bør derfor jevnlig sjekke at både kulde og vind holdes ute av boligen din uavhengig av værforhold. Dersom boligen din er dårlig isolert vil du raskt kunne erfare at energiforbruket blir høyere.

I tillegg til å etterisolere boligens vegger, kan det også svare seg å sjekke både vinduer og dører. Du vil spesielt oppdage at ytterdørene kan være en kilde til at både fukt og kulde kommer inn i boligen. Dette kan skape fuktskader, som på sikt kan gi et dårligere inneklima.

Dersom du skal etterisolere boligen din, vil det i mange tilfeller svare seg, å etterisolere ytterveggene. Ved å kontakte fagfolk, vil du raskt få faglige råd om hva som er best å gjøre i ditt tilfelle. Det kan også være lurt å sjekke om du har behov for en teknisk varmeisolering i Stavanger, eller andre steder i landet om det passer bedre.

Etterisoler boligens vinduer og dører

Hvis du er i tvil om din bolig bør etterisoleres, kan du be fagfolk gå over boligen din. Du vil da få svar på om det er nødvendig med en etterisolering for å holde fukt og kulde ute hele året. Du vil også gjerne oppdage at vinduer og dører ikke er isolert godt nok.

Du kan spare både tid og penger på å etterisolere vinduer og dører selv. For å oppnå det beste resultatet er det viktig at du utfører arbeidet nøyaktig. Du kan da forhøre deg i en butikk som selger byggevarer, for å se om de fører dyttestrimler eller tilsvarende, som kan benyttes rundt boligens vinduer og dører. 

Før du begynner med arbeidet, bør du fjerne lister rundt både dører og vinduer. Du vil slik se hvordan den eldre isoleringen har blitt utført. Den gamle isoleringen bør fjernes før du isolerer på nytt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *